B-pojat / P02-04

Kipen B-pojat pelaavat B-poikien ykköspesistä kaudella 2021.

Joukkue muodostuu Kipen nykyisistä -03, -04 ja -05 pelaajista sekä Lahden seurayhteistyön puitteissa Kipeen siirtyvistä pelaajista. Talven harjoitusringissä on ollut 17 pelaajaa. Valmennuksesta vastaavat Arto Haukkamaa ja Joonas Maunu. Kesällä Haukkamaa ohjaa sisäpeliä ja Maunu ulkopeliä. Talven harjoittelu on ollut rikkonaista, onhan korona sotkenut Uudenmaan joukkueharjoittelua aika tavalla. Poikien itseohjautuvuutta onkin mitattu omatoimisilla treeneillä. 

Talviharjoittelussa on panostettu fysiikkaan ja nopeuden kehittämiseen. Lajitaitoja on päästy kehittämään harmillisen vähän, sillä Järvenpään koulut ovat olleet kuukausia iltakäytön osalta kiinni. Joukkueella on ollut viikonloppuleirejä aina kun mahdollista, tavoitteena hitsata kahdesta kaupungista tulevat pelaajat yhteen. Harjoituspelejä on päästy pelaamaan kaksi, joissa Roihusta puhdas voitto ja PuMusta puhdas tappio.

Toukokuussa alkavan kauden päätavoite on pärjätä mahdollisimman hyvin ja kehittyä. Päätavoitteena mainittakoon myös henkinen kasvu, joka on jo talven muutaman harkkapelin perusteella kehittynyt. Periksi ei anneta, oli tilanne mikä tahansa. 

Joukkue odottaa kovasti ulkokautta ja yhteisharjoitusten aloittamista, ja Juholanmäen sulamista seurataan silmä kovana. Järvenpääläisittäinkin tilanne on melkoisen kiinnostava - paikallisotteluistakin pääsemme nauttimaan peräti neljän pelin verran. Yhteensä pelejä pelataan 16 kesän aikana.

Ensimmäinen kotipeli Juholanmäen pesäpallostadionilla on lauantaina 8.5. klo 17.00 

Koko sarjaohjelma löytyy täältä:

https://www.pesis.fi/kilpailu/sarjat/poikien-ykkospesis/

 

Lisätietoja:

PJ Arto Haukkamaa puh 040-732 2741 

Jojo Tiina Nurminen puh 040- 724 6979

Akseli Haukkamaa 2020 suomensarjan lohkofinaaleissa. Kuva Pekka Sallinen

 

Lahden Mailaveikot ja Kinnarin Pesis 2006 seurayhteistyöhön

 

Pesäpalloseurat Lahden Mailaveikot ja Kinnarin Pesis 2006 ry Järvenpäästä ovat sopineet seurayhteistyöstä kaudelle 2021. Yhteistyösopimus koskee C- ja B-ikäisten poikien kilpailutoimintaa.

“Eteläisellä alueella on äärimmäisen tärkeää toimia yhteistyössä, jotta voimme parantaa pesäpallon tunnettuutta kaupungeissamme sekä laajentaa sen avulla harrastajamääriä. Yhteistyöllä haluamme luoda paremmat mahdollisuudet kilpatoiminnalle ja omien junioreiden kehittämiselle myös vanhemmissa ikäluokissa”, toteavat yhdessäsuin Kipen hallituksen puheenjohtaja Tomi Passi ja LMV:n johtokunnan puheenjohtaja Tarja Salminen.

Käytännössä seurayhteistyö tarkoittaa sitä, että Kipen pelaajille mahdollistetaan C-SM pelit LMV:n alla ja Lahden pojille B-SM pelit Kipen alla. C-poikien aluesarjassa sekä LMV että KiPe pelaavat omilla joukkueillaan. Myös kaikkien C-poikien pääsy valtakunnalliselle leirille mahdollistetaan.

Molemmissa seuroissa tähytään miesten puolella myös sarjatasoa ylemmäksi. Tulevien vuosien edustusjoukkueiden menestyksen avain on onnistunut junioritoiminta molemmissa seuroissa, ja tätä tavoitetta seurayhteistyö palvelee.

”Kipessä on varsin vahvat ikäluokat tulossa. Pelaajia on riittävästi ringissä ja heitä on valmennettu erittäin pitkäjänteisesti ja hyvin. Seuralla on ensi vuonna ensimmäisen kerran lähes 10 vuoteen b-poikajoukkue, siitä kiitos aktiiveille, jotka 6 vuotta sitten polkaisivat junioritoiminnan uuteen kukoistukseen. Lahden yhteistyö on luonnollinen jatkumo, joka mahdollistaa joukkueiden riittävän koon sekä kilpailullisuuden.” toteaa Tomi Passi.

”LMV:ssä on tällä hetkellä useita lahjakkaita C-ikäisiä pelaajia. Osa näistä pelaajista siirtyy ensi kaudelle B-ikäluokkaan. Seurayhteistyön kautta mahdollistuu pelaajapolku kunkin pelaajan kohdalla omassa ikäluokassa valtakunnallisissa sarjoissa”, lisää Tarja Salminen

Talvella harjoitellaan pääosin oman seuran kanssa. Osa harjoituksista toteutetaan myös yhdessä leiripäivien ja yhteisten lajiharjoitusten muodossa. Kokoonpanot rakennetaan talven treenikauden jälkeen niin, että se tukee molempien seurojen tavoitteita”, kertoo Kipen B-poikien valmentaja Arto Haukkamaa.

Lisätietoja:

 

Kinnarin Pesis 2006 ry

Tomi Passi

tomijpassi@gmail.com

 

Lahden Mailaveikot ry

Tarja Salminen

tarja.salminen@lahdenmailaveikot.fi