Kuntopesis

Kuntopesistä kaudella 2021-2022! 


Talvi 21-22 harjoitellaan marraskuun alusta maanantaisin Kinnarin koulu salissa klo 21-22

Kesän Harjoitukset Maanantait 18.30-20.00 ohjattuna Haarajoen koulun kentällä. Joka toinen maanantai pyritään pelaamaan. Torstait omatoimisena Haarajoen koulun kentällä 18.00-19.00

Talven 21-22 kustannus 70€

Kesän 2021 kustannukset 65,-€ + 10,-€ omatoimisesti hankittava pesäpalloliiton harrastepassi. tervetuloa mukaan! 

Tilinumero

OP FI49 5092 0920 4160 03

Viesti

Pelaajan nimi / Kuntopesis Talvi tai Kesä
KUNTOPESISTÄ KORONAN VARJOSSA
Kipen kuntopesikselle päättynyt kausi oli monella tapaa historiallinen. Koko yhteiskunnan lamauttanut koronavirusepidemia iski myös pesäpallon kevään harjoitteluun. Hyvin alkanut talviharjoittelukausi päättyi kuin seinään maaliskuun puolivälissä. Onneksi kesäkausi päästiin käynnistämään lopulta parin kuukauden tauon jälkeen, kun tautitilanne hellitti.

Urheilullisesti Kipen kuntopesisjaoston kausi oli myös historiallinen. Pääkaupunkiseudun kuntopesiksen sekasarjassa voittoja tuli heikosta harjoittelusta huolimatta alkuun useita. Loppukesän pelit olivat jo tiukempia, mutta kokonaisuudessaan pelin taso nousi huimasti edellisestä kesästä. Erityisesti sisäpeli kehittyi ja juoksuja lyötiin laajalla rintamalla.  

Koko kauden kruununa voidaan pitää Kipen perinteisen kutsuturnauksen voittoa syyskuussa Juholanmäellä.  Turnaus on järjestetty yhtä jaksoisesti vuodesta 2013 alkaen, mutta järjestävä seura on jäänyt tähän saakka nuolemaan näppejään. Suurin Pamaus eli Supa on voittanut ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta aina turnauksen.

Kun aamun ensimmäinen vastustaja oli vanha arkkivihollinen Supa, jännitys oli käsin kosketeltavaa. Joukkueenjohtaja Tomi Nurmisen sykemittari näytti katsomossa pelin aikana alimmillaan hieman yli 100 ja korkeimmillaan lähes 150:n arvoja. Riemu repesikin niin kentällä kuin katsomossa Kipen voitettua Supan tiukasti 7-6.

Seuraava peli hävittiin, ja kun muut joukkueet pelasivat ristiin, päivän viimeinen peli oli ratkaiseva sijoitusten kannalta. Vain voitto Päiväkummun Pesiksestä varmistaisi turnausvoiton. Alun tahmeuden jälkeen Kipe onnistui kairaamaan voiton Päpestä. Pokaali jäi kotiin ja pääsi illalla Keudan saunaan ensimmäistä kertaa. Tätä ”poikaa” ei enää helposti päästetä maailmalle!

Joukkueen menestyksen avaimia olivat kovan paineen alla toimineet naislukkarit, Anna Niemi-Nikkola ja Minna Fredriksson sekä laaja pelaajamateriaali. Päivän aikana eri peleihin osallistui yli 20 kipeläistä, mutta pelin taso säilyi koko ajan korkeana muutamasta merkkivirheestä huolimatta.

Kuntopesisturnaus oli myös järjestelyjen osalta menestys, sillä Juholanmäen puitteet saivat kiitosta kaikilta joukkueilta. Kuulutukset, kioskipalvelut ja tulostaulun pito kaikissa peleissä toivat kuulaaseen syyspäivään suuren urheilujuhlan tuntua.

Kiteen Pallon intohimoinen kannattaja, muusikko Tuomas Holopainen on kuvannut pesäpalloa fyysiseksi shakiksi, jota pelataan valtavalla pelilaudalla. Pesäpallon moniulotteisuus lieneekin syy, mikä kuntopesis elää ja voi hyvin Järvenpäässä. Vaikka nopeus iän myötä hieman heikkeneekin, peliälyllä ja -taidolla voi kompensoida näitä puutteita. Pesäpallo tarjoaa elinikäisen harrastuksen. Pesisjuniorini kiteytti tämän eräänä iltana mielestäni varsin osuvasti: ”Pesis on niin kuin tupakan poltto – siitä on vaikea päästä eroon.”
Jan Fredriksson – entinen kamppailu-urheilija, nykyinen koppariKiPe06 järjestää innokkaille aikuis-harrastajille mahdollisuuden päästä kokeilemaan pesistä, harjoittelemaan lajitaitoja ja pelaamaan huippuporukassa!
Ilmoittautumis-kaavakkeella (alla) voit ilmoittautua mukaan kivaan sakkiin harrastamaan! :)
Uusille pelaajille ensimmäinen kerta on ilmainen.
Lisätietoja: Tomi Nurminen 0400652803 tomi.nurminen(at)pakki.fi