Uutiset

02.11.2017 Suomensarjan joukkue alkaa hiljalleen rakentua
 

Naisten suomensarjakauden käynnistyessä kesällä 2018 tulee kuluneeksi peräti 15 vuotta siitä, kun Kinnarin kentällä on viimeksi pelattu kolmanneksi korkeimman sarjatason otteluita nimenomaan naisten puolella. Suomaritaipaleen päätöskaudella aina Ykköspesiksen karsintaan saakka edennyt joukkue viihtyi kausi toisensa perään sarjan kärkikahinoissa. Samansuuntaisin ajatuksin toimintaa käynnistellään myös syystalvella 2017 riemukkaaseen maakuntasarjan voittoon päättyneen kauden jälkeen.

Pelinjohtajana joukkueessa jatkava Matti Pirinen pukee sanoiksi nousuun päättyneen kauden antia ja heijastelee samalla myös tulevaa.

-Paljon on tapahtunut viimeisen vuoden aikana. Ensimmäinen askel oli lähteä kehittämään toimintakulttuuria määrätietoisen harjoittelun suuntaan. Pelasimme fiksua pesäpalloa ja pystyimme samalla antamaan hienosti vastuuta omille nuorille pelaajillemme.

-On hienoa, että käytännössä kaikki pelaajat ovat jatkamassa pelaamistaan seurassa. Tavoitteena on saada joukkue naisten suomensarjan lisäksi myös maakuntasarjaan, mikä takaa kaikille seuran pelaajille oikeantasoisia haasteita. Samalla tarkoitus on tottakai kehittää toimintaa myös alueellisesti, mitä tukee se, että nuoret järvenpääläiset pelaajat saavat kovia vanhimman ikäluokan junioripelejä B-tytöissä alueen muissa seuroissa, Pirinen tiivistää.

Kolme uutta pelaajaa mukaan joukkueeseen
 

Naisten suomensarjan joukkue julkaisi treenikauden käynnistyessä kolme uutta vahvistustaan. Kinnarin mustaan pelipaitaan siirtyvät Emmi Alatalo, Tiia Kantanen ja Marika Taanonen. Emmi, Tiia ja Marika nähtiin ensimmäisen kerran mukana toiminnassa joukkueen pitäessä kauden avauspalaveriaan lokakuun lopussa Kinnarissa.

Vihdin Pallon kasvatti Emmi, 24, on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta pelata kotiseuransa Superpesiskausien lisäksi suomensarjaa Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Monipuolinen ulkopelaaja on pelannut uransa aikana lähes kaikkia ulkopelipaikkoja aina etukentältä kopparin tontille.

Pesisoppinsa Heinolassa saanut Tiia Kantanen, 31, siirtyy Alatalon tavoin Järvenpäähän Hämeenlinnasta. 89 Superin runkosarjan ottelua ovat kehittäneet ”Santasesta” erityisen vahvan ulkopelaajan etukentälle. Roihun lisäksi Vihtiä pääsarjassa edustanut Tiia on toiminut kauden ajan myös vihtiläisten kapteenina.

Lähes 100 runkosarjan otteluun Superpesiksessä yltää myös kolmannen vahvistuksen Marika Taanosen meriitit. Espoosta lähtöisin oleva, aiemmin tyttönimellä Karhu tunnettu 29-vuotias Marika tekee paluun tositoimiin välivuoden jälkeen. Vihtiä pääsarjaurallaan suurimmaksi osaksi edustananeen pelurin pronssikautta Raumalla sotkivat loukkaantumiset pari vuotta takaperin kesällä 2015. Nyt tarkoitus on vallata pelipaikka ulkona polttolinjasta ja sisäpelissä ykköskärjestä.

Yhteisharjoittelun naisten joukkue aloittaa marraskuun alussa. Omatoiminen harjoituskausi on pyörinyt syksyn viimeisten pelien jälkeen jo jonkin aikaa. Tästä hyvinä esimerkkeinä toimivat Tampereelle opiskelemaan muuttaneen Tanja Heikkilän liittyminen Varalan akatemian harjoitusryhmään yhdessä Mansen SM-kultaa voittaneiden pelaajien kanssa sekä nuorten pelaajien mahdollisuus harjoitella Järvenpään lukion liikuntaryhmässä.

Lisää uutisia joukkueen kokoonpanosta kuullaan varmasti jo ihan lähiaikoina, joten kannattaa pysyä kuulolla!