Kuntopesis

Kustannukset

Maksu kesästä 65€/kesä. Kesän maksuun sisältyy KiPe06 jäsenmaksu 15€. Lisäksi pesäpalloliiton harrastepassi (10€) on hankittava omatoimisesti (ei sisällä vakuutusta). Talvesta 2019-2020 maksu 25€/talvi kesän toimintaan osallistuville.

 

Tilinumero

OP FI49 5092 0920 4160 03

 

Viesti

Pelaajan nimi / Kuntopesis Talvi tai Kesä

 

Kuntopesistä kaudella 2019-2020! 

 

Kesäkausi 2019 on päättynyt.

 

Talven sisäharjoitukset perjantaisin 19.30-21.00 Kinnarin Koulu Kuntoiluliikuntaa ja lajiharjoittelua. Alkaen 1.11.2019

Kesän kustannukset on 75€/kesä ja talvelta 25€/talvi kesän toimintaan osallistuville, tervetuloa mukaan!

 

KIPEN KUNTOPESIS – PUULAAKIURHEILUA PARHAIMMILLAAN

Pesäpalloa kutsuttiin takavuosina osin jopa pilkallisesti yhdessäolourheiluksi. Tällä haluttiin ilmentää eroa kiihkeän kilpaurheilun ja ajanvietteeksi tarkoitetun urheilun välillä. Huippupesäpallosta on kehittynyt vuosien varrella kiihkeää huippu-urheilua, mutta kuntopesis on säilyttänyt alkuaikojensa leikinomaisen luonteen. Harrastepesäpallossa tavoitteena ei ole voittaa mestaruuksia, vaan pikemmin lyödä palloa mukavassa porukassa. Kuntopesis on siis kirjaimellisesti yhdessäolourheilua.

Kipen kuntopesiksessä harjoitellaan läpi vuoden. Talvikaudella noin kymmenkunta innokasta miestä ja naista harjoitteli pesäpallon perustaitoja Keudan urheilusalissa. Olennaista talviharjoittelussa oli myös peruskunnon kehittäminen. Alkulämmittelynä pelattu sähly sai nopeasti sykkeen ylös ja aika ajoin mailatkin katkesivat, mutta onneksi vammoilta vältyttiin. Pesäpalloilijoille tyypilliset käsivaivat vähenivät kummasti, kun Marita opetti porukalle kiertäjäkalvosinjumppaa.

Pesäpallo on ulkopeli, joten harjoittelijamäärä kasvoi yli kahteenkymmeneen kesäkauden käynnistyttyä Haarajoen koulun kentällä. Kovat kumurat ja hienot näpyt iskeytyivät hiekkakenttään aina maanantaisin. Samalla päästiin testaamaan, ovatko talven lyöntiverkkotreenit kantaneet hedelmää.

Joka toinen maanantai kuntopesisporukka pelasi keskenään sisäisen ottelun, jossa tunnelma oli aina korkealla. Pesäpalloon kuuluva pieni keskinäinen naljailu toi mukavan mausteen peleihin. Yksittäinen ohikulkija saattoi helposti luulla, että kentällä pelataan ratkaisupelejä.

Kuntopesiskauden kohokohta oli perinteinen kutsuturnaus, joka järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa hienolla Juholanmäen kentällä. Isäntäjoukkueen lisäksi turnaukseen osallistuivat Päiväkummun Pesis Vantaalta, Puna-Mustat  Helsingistä ja Suurin Pamaus eli Supa Helsingistä.

Voittopokaali matkasi valitettavasti jälleen kerran Supan palkintohyllyyn. Kipen kilpailullinen menestys jäi ohueksi, vaikka hienoja yksilösuorituksia nähtiin pitkin päivää. Pettymyksen karvas kalkki huuhdottiin kuitenkin illalla menestyksellisestä alas  Keudan rantasaunassa. Ilmassa oli vahvaa revanssihenkeä, mikä lupaa hyvää ensi vuoden turnaukselle.

Kipen kuntopesis sai päättyneellä kaudella mahtavaa lisäpotkua toimintaansa pääkaupunkiseudun kuntopesissarjaan osallistumisesta. Joukkue ilmoittautui sekasarjaan, jossa naiset ja miehet pelaavat yhdessä naistenkentällä ja -pallolla. Alkuvaiheessa pelitaktiikat olivat hieman hukassa. Joukkueenjohtaja Tomi Nurmisen otettua pelinjohtajan vastuun alkoi kaaos muuttua järjestelmälliseksi pesäpalloksi ja rökäletappiot vaihtua tiukoiksi otteluiksi. Voitot jäivät vielä vähiin tällä kaudella. Alkulämmöt on nyt otettu ja ensi kaudella Kipen kuntopesis on varmasti iskukykyisempi myös kuntopesissarjassa.

Kilpapesäpalloilijat elävät pitkälti voitoista ja mestaruuksista. Kuntopesiksessä ikimuistoiset hetket muodostuvat enemmän hyvistä tarinoista kentän laidalla ja yksittäisistä onnistumisista peleissä. Kun allekirjoittaneelle vastustajajoukkueen ykkösvahti totesi kovan pomppulyönnin jälkeen, että ”se oli maailmanluokan lyönti”, ajattelin itsekseni hämärtyvässä Munkkiniemen illassa: ”Kaikki paitsi pesäpallo on turhaa.”

 

Jan Fredriksson,

kuntopesisläinen ja kahden nuoren pesäpalloilevan pojan isä

 

 

KiPe06 järjestää innokkaille aikuis-harrastajille mahdollisuuden päästä kokeilemaan pesistä, harjoittelemaan lajitaitoja ja pelaamaan huippuporukassa!

 

Ilmoittautumis-kaavakkeella (alla) voit ilmoittautua mukaan kivaan sakkiin harrastamaan! :)

 

Uusille pelaajille ensimmäinen kerta on ilmainen.

 

Lisätietoja: Tomi Nurminen 0400652803 tomi.nurminen(at)pakki.fi

 

Ilmoittautuminen / kysyttävää

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.