Joukkue 2022ASENTO! Ihan näin jäykkää toimintaa ei kuitenkaan KiPen treeneissä ole vaikka kapiaistaustainen ykköspiiskuri Toni Ojala ammentaa pesäpallo-oppejaan eteenpäin ja piiskaa Järvenpään pesäpalloylpeyttä kohti alkavaa kesää. Viimekaudella Ojala nähtiin "Löki" Lehdon rinnalla valmennustiimissä vastaten sarjan valehtelematta parhaasta ulkopelistä. Tälle kaudelle Ojalalle iskettiin pääkäskijän natsat olkapäihin. Näin kauden alkajaisiksi Ojala istutettiin sometiimin piinapenkkiin ja kysymyksiä sateli oikealta että vasemmalta. Alkajaisiksi häneltä kysyttiin millaisena hän kokee Suomensarjan kesällä 2022. Ojala toteaa Suomensarjan olevan varmasti tasaisempi kuin viimekesänä ja povaa nuorten pelaajien joukkueiden (Tahko ja JoKoJun.) ottavan isoja harppauksia viimekesästä. Kysyttäessä millä teeseillä KiPe lähtee ennätystasaiseksi ennustettuun Etelälohkoon toteaa Ojala, että pienten asioiden pelin sisällä on oltava kunnossa. Kun joukkueella on lähtökohta, että jokainen vuoropari voitetaan tai vähintään pelataan tasan on iso mahdollisuus napsia kolmen pisteen voittoja. Hän myös korostaa, että pitkän sarjan aikana varmasti tulee epäonnistumisia ja tappioita, mutta niiden kanssa on opittava elämään ja ne on voitava käsitellä ja sen jälkeen mennä eteenpäin. Ojala kiteyttääkin tulevan kauden teeman ytimekkäästi: - Elä hetkessä, koska se on ainoa asia mihin oikeasti voit vaikuttaa! KiPellä on käynnissä ennennäkemätön junioripelaajien esiinmarssi, joka on pitkäjänteisen ja laadukkaan seuran juniorityön tulosta, joka tuottaa laadukkaita ja erittäin potentiaalisia junioripelaajia edustusjoukkueeseen. Pitkäjänteisen juniorityön lisäksi Ojala jakaa kiitosta joukkueen "senioriosastolle", jotka päivästä toiseen opastavat ja tukevat nuoria pelaajia urallaan eteenpäin huolimatta siitä, että he taistelevat junioripelaajien kanssa samoista pelipaikoista kesän kokoonpanoissa.
Kapteeni Eetu Ojala. Hämeenlinnan Paukun kasvatti pelasi ensimmäiset suomensarjapelinsä jo vuonna 2009 Vihdin Pallon riveissä ja on niistä vuosista sitten kerennyt pelata pesäpalloa ykköspesistä ja Superpesistä myöten, järjestäen mm. Kempeleen Kirin Superpesishistorian ensimmäisen ajolähdön vuonna 2016. Siitä sittemmin on Eetun pelaajapolku kulkenut Jokioisten kautta Järvenpäähän, jossa alkaa nyt neljäs kausi KiPen edustusmiehistössä. Kapteenin roolissa Eetu tunnetaan joukkueessa tsempparina ja loistavana joukkuepelaajana, kaikkensa joukkueen eteen pelaavana. Lisäksi Eetulla on tärkeä rooli nuorten pelaajien sisääntulossa. "Pyrin tietysti olemaan apuna etenkin pelin ymmärtämisessä ja siinä, miten pelaaminen muuttuu mitä korkeammalle tasolle pääsee. Itse on kuitenkin päässyt näkemään tosi erilaisia organisaatioita ja eri sarjatasoja Superpesikseen asti, niin sitä kautta uskon pystyväni tuomaan paljon varsinkin henkisellä ja taktisella puolella näille meidän tulevaisuuden tähdille" KiPen etukentän luottosoturi painottaakin haluavansa ylläpitää joukkueessa kulttuuria, jossa jokainen uskaltaa epäonnistua ja että jokainen pelaaja ja toimija voi tuntea olevansa merkityksellinen osa joukkuetta, roolista riippumatta. Varmaa onkin se, että tänäkin kesänä nähdään Eetulta loistavia ja uhrautuvia otteita etukentällä sekä kärkisijoja varsinkin kärkilyöntitilastossa.
Jussi Alatalo. Jussi on lähtöjään Vihdin Pallon kasvatti ottaen siellä ensimmäisen kosketuksen Suomensarjapesäpalloon jo vuonna 2006. Sieltä Jussin tie on kulkenut Hyvinkään, PuMun ja Loimaan kautta takaisin Vihtiin ja siitä edelleen KiPeen kesäksi 2016. Jussi on varsin monipuolinen pelaaja pystyen pelaamaan ulkopelissä jokaisella paikalla lukkarista koppariin ja sisäpelissäkin hän kirmaa välillä pesänvälejä tuulennopeasti, joskin rooli sijoittuu lähtökohtaisesti vaihtajan ja kotiuttajan tehtäviin. Jussi omaa Suomensarjasta reilusti yli kahdensadan ottelun kokemuksen tulevaan kesään lähdettäessä. Pitkää pelaajauraa Jussi kommentoi seuraavasti: "Kyllähän se tuntuu aika hassulta, että mä oon pelannu ensimmäisen suomarikauden silloin kun osa noista ringissä olevista ukoista on vasta syntynyt vaikka ikää ei oo vasta ku kolkytäyks." Jussi kokeekin, että hänen on oltava esimerkki nuorille pelaajille kentällä ja sen ulkopuolella ja sitä hän on ollutkin koko peliuransa. Pelaamisen lisäksi Jussi valmentaa KiPen D-poikia kasvattaen heistä seuraavia pesäpalloilun esikuvia tuleville sukupolville. Hän näkee KiPen menevän oikeaan suuntaan juniorityössä, mutta korostaa pitkäjänteistä kehitystyötä, jotta junioritoiminta pyörii myös tulevaisuudessa ja harrastajamäärät jatkaa positiivista kasvua.
Anttoni Jokinen Kajaanin Pallokerhon kasvatilla on alkamassa jo viides kausi Kipen edustusmiehistössä, saavuttuaan kesäksi 2017 eteläsuomen maisemiin, joskin kausi 2018 oli kokonaan välivuosi. Suomensarjaa on nuoresta iästä ja välivuosista huolimatta mittarissa reippaasti yli toistasataa peliä ja tuotuja juoksuja yli 250 kappaletta. Kuten jo edellisessä tuli ilmi, niin Jokinen elää ulkopelistä ja pitääkin ulkopeliä joukkueen menestymisen edellytyksenä. Pesäpallotilastotieteilijä Jokinen onkin huomannut KiPessä pelaamiensa vuosien aikana selkeän kehityksen joukkueen ulkopelissä, tilastojen kautta tietenkin: "Muistan silloin sieltä alkuvuosista kun Kinnarissa pelasin, niin Kinnarin Pesis teki lähestulkoon kaikki palot vastustajista kotipesään, mutta ollaan saatu järkeä ulkopeliin ja tällä hetkellä pystytään hyvinkin paljon tekemään vastustajasta paloja välipesille, joka itsessään vähentää vastustajan mahdollisuuksia edes yrittää tehdä juoksuja" Jokinen mainitsee, että on ollut erittäin positiviista nähdä ulkopelin kehitystä, sillä KiPellä on nyt sellasia ukkoja sellasilla paikoilla, että pystyy luottamaan asioiden onnistuvan niinkuin niiden kuuluu mennä. Tällä hetkellä KiPen treeniringissä on paljon nuoria B-ikäisiä pelaajia, jotka ovat erittäin motivoituneita ja Jokinen näkeekin erittäin loistavana yhdistelmänä sen, että joukkueessa on valmentajana Toni Ojala joka opettaa, opastaa, kouluttaa ja vie eteenpäin nuoria lupauksia. Jokinen uskoo, että "nuoriso-osasto" ottaa Tonin valmennuksessa isoja harppauksia pesäpalloilijoina ja haastaa edustuksen kokeneemman kaartin tulevana kesänä tosissaan kun pelipaikoista taistellaan. Loppukaneettina Anttoni sanoo hänellä olevan kutinan, että KiPessä pelaa ensikesänä Etelälohkon, jollei jopa koko Suomensarjan, paras koppari tarkentaen, että kyseinen koppari on vieläpä "alaikäinen".
Juuso Luostari. Juuso on edellisessä esittelyssä olleen Arttu Lehdon tavoin Riihi-Pesiksen kasvatti, josta hän Artun tavoin on kulkenut junioripolun Hyvinkään Tahkosta aina KiPeen edustusmiehistöön asti kesäksi 2020. Tilastoja tutkiessa huomaa, ettei Järvenpäässä pelatessa Luostaria ole peluutettu numeroilla 1-3, joten todettakoon, että lyöjämiehestä on kyse. Ulkopelissä hän seuraa legendaarisen Järvenpääläisen pesäpalloilijan Harri Lindin jalanjälkiä pelaten kakkosvahdin paikkaa ja kantaen isoa vastuuta siitä, ettei vastustajan lyönnit löydä tietänsä kuuluisalle Karpon Kukkulalle. Kahden jo menneen kesän aikana Luostari kertoo kotiutuneensa hyvin Järvenpäähän ja paikalliseen pesäpalloperheeseen ja kantaa ylpeydellä KiPen logoa pelipaidassaan. Hän sanoo olevansa erittäin tyytyväinen siihen miten asiat Järvenpäässä hoidetaan ja tekemisen taso sekä joukkuehenki miellyttää erityisen paljon. Joukkueessa ja joukkueen ympärillä on ja on ollut erittäin mukavia ihmisiä ja persoonia, joihin on ollut ilo saada tutustua ja läppä lentää niin kopissa kuin sen ulkopuolella tekemisen ollessa silti laadukasta. Aina pesäpallokentällä ollessaan Juuso antaa itsestään 110% ja haluaa olla aina paras versio itsestään. Hän näkee joukkueen tilanteen loistavana, sillä joukkueen nuorisokaarti on puskemassa kovaa vauhtia itseään läpi, mikä luo tervettä kilpailua pelipaikoista. Joukkueen tavoitetta kysyttäessä Juuso vastaa näpäkästi, että voittaminen on ainoa tavoite. Mitään tuloksellisia tavoitteita hän ei lähde sanomaan, mutta kun jokaisen pelin tavoite on voittaa niin lopputulos syksyllä ei voi ainakaan olla huono. Luostari päättää haastattelun taistelunkiilto silmissään: "Ei tonne lähetä mitään pyytelemää anteeks ja aina annetaan kaikkemme sinne kentälle ja sit katotaan mihin se riittää".
Petri Kallela. Petri eli kaverien kesken "Pistooli" on saanut ensimmäiset kosketuksensa pesäpalloon Päiväkummun Pesiksessä, josta hän Tahkon kautta saapui B-ikäisenä Järvenpäähän pelaamaan B-poikien SM-sarjaa. Tuolloin jo muuten tuon jengin valmentajana oli suomarin nykyinen kakkospelinjohtaja Jonne Hyvönen. Hyvin nopealla aikataululla Kallela vakiinnutti paikkansa edustusmiehistössä pelaten ensimmäiset suomaripelit kesällä 2010. Nyt hänellä on alkamassa jo kymmenes kausi edustuksessa välivuoden ja muutaman Jokioisten vuoden lisäksi. Tilastotkin ovat varsin kelvolliset, sillä Suomensarjassa Kallela on pelannut 180 ottelua ja niissä tuonut 240 juoksua. Lyötyjäkin on vajaa 50, joista kymmenen kertaa on kierretty kunniaa. Roolillisesti "Pistooli" on valmentajan unelmapelaaja, sillä sisäpelissä luonnistuu niin etenijän kuin vaihtajankin tehtävät ja ulkopelissä pallot tarttuu räpylään useimmiten siepparin tai linjapelaajan paikalta, joskin ei ole epätavallista nähdä hänet myös takakentällä. Paluu välivuoden jälkeen KiPen paitaan tuntui Kallelan omien sanojen mukaan luontevalta, sillä Järvenpää on aina kohdellut häntä hyvin ja paloa rakkaan lajin pelaamiseen löytyi vielä runsaasti. Epävirallisten ja vahvistamattomien lähteiden mukaan Kallelan tämän vuoden sopimus on sorvattu saunan lauteilla. Pelaamisen ohella Petri on edellisinä kausina pitänyt huolta Suomarimiehistön sakkokassasta ja valvonut, ettei yksikään töhöily joukkueen sisällä jää huomaamatta ja huomionarvoisista tötöilyistä asianosaiset ovat saaneet "nimen vihkoon". Lisäksi pitkällä pelaajauralla on sattunut lukuisia kommelluksia, joista Kallela mainitsee erään pelireissun, jossa joukkueen bussi sammui keskelle risteystä ja koko joukkue sai tämän jälkeen harrastaa liikuntaa työntämällä bussin uudestaan liikkeelle. Tulevana kesänä kun Juhiksen Pesispyhätön kaiuttimista alkaa soimaan Kikan kappale "Mä haluun viihdyttää" on se merkki Petri Kallelan lyöntivuoron lähestymisestä.
Leevi Immonen Immonen sai viimekesänä tulikasteensa Suomensarjassa pelaten seitsemässä runkosarjaottelussa ennenkuin ikävä alavartalovamma pilasi ja keskeytti kauden. Seitsemässä pelaamassaan ottelussa Leevi kirjautti yhden kunnarin, viisi lyötyä ja kymmenen tuotua juoksua. Lisäksi Leevi rantautti jalkapallomaailmasta tutun termin "Hand of God" pesäpalloon lukuisilla takakentän pelisuorituksilla muuttaen lähes varman juoksun metrien paloksi. Immonen kokeekin sometiimin haastattelussa siirtymisen poikien peleistä miesten peleihin sujuneen hyvin ja Suomaripelien kehittäneen varsinkin hänen ulkopelitaitoja. Suurimpina eroina poikien peleihin hän mainitsee fyysisyyden kasvamisen ja tilanteiden nopeutumisen. Hän myös korostaa kokeneempien joukkuetoverien merkitystä ja sitä kautta ammentuvaa jatkuvaa oppia. Tulevalta kesältä Leevi odottaa tiukkaa kilpailua varsinkin kopparipaikoista. Kovalla treenillä hän pyrkiikin varmistamaan paikkansa kesän pelien aloitusyhdeksikössä. Sisäpeliä on myös talven aikana kehitetty ja omien sanojensa mukaan on jännä nähdä mihin se riittää! Viimekauden loukkaantuminen antaa lisäpotkua valmistautuessa tulevaan ja varmuuden syvällä rintaäänellä vakuuttaa, että KiPe on iskussa ja mahdollisuudet on vaikka mihin! Loppukaneettina Leevi heittää kommentin joukkueen pukukoppiin: "Vitsien taso ei kylläkään kehity siirryttäessä edustuksen pukukoppiin".
Panu Pasanen. Pasanen on Vihdin Pallon kasvatti pelaten siellä ensimmäiset suomaripelinsä vuonna 2004, samana vuonna kun osa joukkueemme junnukaartiin kuuluvista pelaajista on syntynyt. Kaudeksi 2017 hän siirtyi Jussi Alatalon ja myös viimekaudella kentällä nähdyn Teemu Vuoriston tavoin Järvenpäähän, joten Panulla on alkamassa seitsemäs kesä KiPessä. Suomensarjaotteluita Pasasella on tilillä yli 170 kappaletta ja tuotuja juoksuja huimat 259. Kuten jo tilastoista huomaa, on Pasanen sisäpelirooliltaan etenijä. Ulkopelissä hänet on Järvenpäässä pelatessaan totuttu näkemään takakentällä. Viime kausi jäi Pasaselta ikävästi kesken nilkkavamman takia ja nilkkaa on kuntoutettu aina näihin päiviin asti ja täysitehoinen juoksuharjoittelu voi alkaa. Hän kuitenkin sanoo, että talven aikana on hyvin pystynyt treeneissä kehittämään muita osa-alueita tietäen, että kovalla juoksuharjoittelulla mies on iskussa kun pelit alkaa. Tulevaan kesään lähdettäessä joukkueen vetovastuun ottaneesta Toni Ojalasta Pasasella on vain hyvää sanottavaa. Panu kertoo joukkueen arjessa paistavan vahvan tekemisen meiningin kapiaistaustaisen Ojalan piiskatessa joukkuetta kohti kesän koitoksia jämäkästi ja tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa.
Lauri Kosonen. Lauri on lähtöjään KiPe06:n kasvatti pelaten osan junnuvuosistaan Järvenpäässä ennen siirtymistä Hyvinkään Tahkoon. Kosonen on pelannut Tahkossa Suomensarjaa ja Poikien Superpesistä myöten. Kosonen tuo Järvenpääläismiehistöön ennenkaikkea nopeutta vikkelien jalkojensa ansiosta ja näin haastaa tosissaan muut ykköskärkeen pyrkivät. Nopeutta ei ole Järvenpään edustusmiehistössä koskaan ollut liikaa. Ulkopelissä Lauri on totuttu näkemään polttolinjassa sekä pesävahtina. Tervetuloa Järvenpäähän!
Leo Sivusalo. Sivusalo on kulkenut seuran oman junioripolun aina pienistä junioreista seuran edustusjoukkueeseen asti pelaten viimekaudella ensimmäiset Suomensarjapelinsä. Viime kesänä hänet nähtiin pääasiassa etenijäjokerin tehtävissä, mutta taisipa hän myös päästä haistelemaan ulkokentän menoa paikatessaan äkillisiä loukkaantumisia. Tulevana kesänä Sivusalo ja muut KiPen B-junnut haastavat tosissaan joukkueen kokeneemman kaartin ja täten luovat tervettä kilpailua pelipaikoista joukkueen sisälle.
Eeli Jaakkola Viime kaudella hänet nähtiin kokoonpanossa kolmessa ottelussa, kaksi kertaa vieraissa ja kerran Juholanmäen pyhätössä. Jaakkola on lähtöjään Hyvinkään Tahkon kasvatti, jossa hän myös vietti junioriuransa aina Poikien Superpesikseen asti ja sen ohessa myös Suomensarjaa pelaten. Kesäksi 2021 hänen tiensä kulki Järvenpäähän. Ulkopelipaikka Jaakkolalta löytyy kentän takaosista kopparin tontilta ja sisäpelissä hänen roolinsa on ehdottomasti lyöjäosastolla. Tulevaan kauteen lähdettäessä Eeli kokee KiPen edustuksen iskukyvyn hyväksi ja mielenkiintoiseksi, sillä joukkueessa on viimekaudesta kahden kotiuttajan "tyhjiö". Tätä hän ei näe ongelmaksi, sillä jatkossa vastuu kotiutustehtävissä jakautuu laajemmalle rintamalle aikaisempiin vuosiin verrattuna. Kysyttäessä kuka voisi olla kotiuttajapuolen uusi lyöjäkomeetta, on Jaakkolalla vastaus selvä: - Viimekesän tulokset jo puhuu puolestaan, että Henu (Henrik Ristolainen) ottaa isoa roolia kotiuttajaosastolla ja pallo löytyy Karpon Kukkulalta useampaan kertaan jälleen. Jaakkola myös toteaa, että hänellä on myös tarkoitus ottaa isoa steppiä kotiutusosastolla ja lähettääkin pelinjohtaja Ojalalle terveisiä että "maila on kuumana kesällä!"
Arttu Lehto. Arttu on alkujaan Riihi-Pesiksen kasvatti ja junioriaikanaan käynyt läpi Hyvinkään Tahkon junioripolun. Hän saapui Järvenpäähän kesäksi 2020 ja täten aloittaa KiPessä nyt kolmannen kautensa. Lehto on henkeen ja vereen linjapelaaja ja totuttu näkemään kolmospolttajan paikalla. Sisäpelissä hän näpäyttelee etenijöitä vastustamattomasti pesältä toiselle. Sometiimin piinapenkissä Lehto kertoo päässeensä hyvin osaksi Järvenpääläistä pesäpalloyhteisöä ja iloitsee siitä, että katsojat ovat enemmissä määrin löytäneet tiensä Juhiksen pesäpallokatsomoon. Kaikki uudet katsojat ovat myös lämpimästi tervetulleita katsomoon ja pesäpalloyhteisöön, sillä tiivis yhteisö antaa erityten virtaa ja voimaa joukkueelle. "Tunnelmastahan me nautitaan", Lehto iloitsee kysyttäessä yleisön merkityksestä peleissä. Vasta reilun parinkymmenen vuoden iässä oleva Lehto kertoo tulevaisuuden tavoitteiksi haastaa itseään joka päivä ja sitämyöden pyrkivän mahdollisimman korkealle. "Tavoite on ottaa isoja harppauksia miehisempään suuntaan pelillisesti ja fyysisesti", hän kiteyttää.
Joonas Maunu. Maunu tuo joukkueeseen ennenkaikkea nopeutta sisäpeliin hyvien vaihtajaominaisuuksien lisäksi. Ulkokentällä hänet voi nähdä oikeastaan lähes millä tahansa paikalla, joskin useimmiten hän napsii palloja kiinni etukentällä tai linjassa. Pelaamisen lisäksi Maunun voi nähdä tulevana kesänä viuhkan varressa, sillä hän luotsaa KiPen Poikien Superpesiksessä pelaavaa joukkuetta. Tulevaa kesää ajatellen Maunu povaa nuorten lupausten esiinmarssia suomariin vakiinnuttaen pelipaikkansa edustusjoukkueen rosterissa. Joukkueessa onkin tapahtunut hienoinen nuorennusleikkaus, kun "senioriosaston" Riku Tainio ja Ilkka Linna-alho ripustivat räpylänsä naulaan. Rikun ja Ilen siirtyminen syrjään jättää ison loven KiPen kotiutusosastolle, mutta Maunu näkee tämän mielenkiintoisena asiana, sillä nyt on aika löytää uudet tulevaisuuden vastuunkantajat ja ratkaisijat. Henkilökohtaisella tasolla Maunun tavoite on murtautua vakituisesti KiPen ykköskärkeen vaihtajan tehtäviin. Hän onkin pitkän talven aikana hionut jo valmiiksi monipuolista vaihtolyöntisapluunaansa ja tuonut siihen muutamia uusia variaatioita, joita voi peleissä sitten ihailla. Tavoitteena on myös ensi kesänä lisätä tuotujen juoksujen määrää edelliskausista. Loppuun Maunu sivaltaa, että punttituloksetkin ovat parhaimmat koskaan, joten varmaa on Maunun olevan huippuiskussa kun tosipelit alkaa!
Henrik Ristolainen Ristolainen saapui kesäksi 2020 Hyvinkäältä Järvenpäähän, mutta palvelukset isänmaata kohtaa sekoittivat kauden yhdessä K-pandemian ja loukkaantumisen kanssa ja pelejä kertyi pelatuksi vain kolme kappaletta. Viime kesä olikin sitten jo täysin vastakohta. Ristolainen pelasi täyden sarjan ja tilastot puhuivat puolestaan. Hän lätki palloa vastustajan kenttään mielinmäärin. Tuloksena lyöjätilaston viides sija sekä eniten kunnareita (8kpl) kaikista sarjan pelaajista. Elämänsä pelin hän pelasi Juholanmäellä Eurajokea vastaan lyöden neljä kunnaria ja yhdeksän tavallista. Tuotujakin oli vaatimattomasti yhdeksän. Tulevaa kesää ajatellen on Ristolaista kohtaan odotukset korkealla ja hän on täysin potentiaalinen täyttämään Riku Tainion jättämän paikan kotiutusosastolla. Ulkokentällä Ristolainen on totuttu näkemään kakkos- tai kolmospesällä pesävahtina. Kauden tavoitetta kysyttäessä Ristolainen vastaa epäröimättä nousupelien olevan tavoitteena. Kahdella edellisellä kaudella KiPe on kokenut karvaita pettymyksiä nousuhaaveiden suhteen, tänä vuonna edelliskausien pettymykset käännetään voimavaraksi ja nälkää riittää koko kesän yli pitkälle syksyn tosipeleihin asti. Suhteellisen tuoreena KiPen pelaajana Ristolainen kertoo nauttivansa siitä, että saa pelata juuri Järvenpäässä ja ennenkaikkea hyvässä porukassa! "Ennenkaikkea ollaan pelattu vielä aika laadukkaasti niin mikäs sen parempaa", Ristolainen naulaa sometiimin haastattelun päätteeksi.
Juho Saarvo. Nuoresta iästä huolimatta Saarvo vakiinnutti viimeistään viimekesänä paikkansa Suomarin joukkueessa lautasen äärellä pitäen pilkkanaan sarjan huippupelaajia ja tuottaen harmaita hiuksia vastustajan sisäpelille. Pitää muistaa, että hän oli viimekesänä vielä C-ikäinen. Saarvo sanoo miesten pelien maistuneen hyvin, mutta huomaa että vaikka vauhti ja voima on lisääntynyt verrattuna junnupeleihin, niin pesäpallon lainalaisuudet ovat kuitenkin pysyneet samoina. Kysyttäessä Saarvolta millaisena hän näkee hyvän lukkarin, niin hyvä pelinlukutaito sekä taktinen kyvykkyys ovat tärkeässä roolissa. Lisäksi hyvä fyysinen toimintakyky nopeine reagointeineen yhdistettynä hyvään heittokäteen korostuu. "Hyvä lukkari aiheuttaa päänvaivaa ennenkaikkea vastustajan pelinjohtajalle", Saarvo kiteyttää. Kesään valmistautuminen on hyvällä mallilla ja paikat on Saarvolla pysyneet ehjänä. Loppuun hän toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi kesällä seuraamaan KiPen pelejä!
Jukka Raittila. Jukka tunnetaan monipuolisena pesäpalloilijana. Hän on pelinjohtajan ideaalipelaaja pystyen pelaamaan käytännössä millä tahansa ulkopelipaikalla sekä sisäpelissä Jukan monikäyttöisyyttä voi hyödyntää etenemishommista aina ratkaisuhetkien kotiuttajaan. Jukka tunnetaan myös ehdottomana joukkuepelaajana kohottaen joukkuehenkeä voiton ja tappion hetkillä sekä vieraspelireissulla bussin takaosan korttiringissä! Jukalla alkamassa 15. kausi KiPen väreissä!