KiPe06

Loppukauden tunnelmia hallitukselta

 

Kulunut kesä on ollut erittäin vaiherikas.

Juniorijoukkueet ovat porskuttaneet loistavalla fiiliksellä, ja seura on erityisen tyytyväinen siitä, että jokaisessa junnuikäluokassa on joukkue. B-junnut tosin vielä uupuvat, mutta C-poikien joukkue on näyttäytynyt niin menestyksekkääksi, että oma B SM-sarjaporukka muutaman vuoden sisällä ei ole poissuljettu ajatus. Seura tukee tätä hanketta intohimoisesti, sillä jatkumon takaamiseksi junnujoukkueiden määrä, laajuus ja näkyvyys ovat ensiarvoisen tärkeä asia. 

Leireille on osallistuttu laajalla rintamalla, ja Kipe on ollut edustettuna Laitilassa (F, E ja D) Oulussa (D), Hyvinkäällä (C) ja Espoossa (E). Leirit ovat tärkeä osa junioreiden kehittymistä ja motivaatiota, ja leirit usein ovatkin koko kesän kohokohta. Joukkuehenki hitsaantuu entisestään, ja muisteltavaa on talven pimeinä kuukausina. Itä-Länsissä saatiin sekä leireillä että alueella hienosti edustajia Kipestä, sekin kertoo junioritoiminnan jatkumosta.

Aikuisjoukkueiden taival on ollut kivisempi kuin aikaisempina vuosina, ja naisten suomensarjan kausi päättyi Roihu- yhteistyöstä huolimatta sarjasta putoamiseen. Miesten suomensarjassa sijoitus ei riittänyt tänä kesänä välieriin, vaikka rahkeita olisi pelaajamateriaalin puolesta ollut.  Positiivista on se, että hampaankoloon jäi riittävästi, ja hienoja otteluita on varmasti ensi kaudella odotettavissa. Edustuksen rooli pesäpallon tunnettuuden ja suosion lisäämisessä täällä Järvenpäässä on suuri, ja ensi kautta on lähdetty jo isolla taustajoukolla suunnittelemaan.

Miesten maakuntasarja on kokenut pienen nuorennusleikkauksen, kun C-pojat ovat saaneet peliaikaa miesten puolella. Ensi vuonna tämä suuntaus jatkuu, ja nuoria pelaajia on entistä enemmän tarjolla maakariin.

Uusien junnujen hankinta on ollut prioriteeteissa korkealla. Pesiskoulua pyöritettiin kesäkuussa ja aikaisemmista vuosista poiketen pesiskerhoa koko kesän. Jo perinteeksi muodostunut naperopesistoiminta on ollut aktiivista koko kesän. Tavoitteena on saada uusi F-juniorijoukkue Kipeen nyt kun vanhat Äffät nousevat jo Eehen.

Aikuisten kuntopesiksessä on tänä vuonna pelattu sarjaa, ja se on tuonut hienon piristysruiskeen aikuisten harrastustoimintaan.

Kenttäprojekti jatkuu heti kauden päättymisen jälkeen, kun katsomoita, kuuluttamo/kioskia ja huoltorakennuksia aletaan toden teolla rakentamaan. Ensi keväänä on kenttäprojekti vihdoin kokonaisuudessaan valmis.

Vielä on kesää jäljellä, ja pelejä paljon Juhiksella. Seuran tilanne on positiivinen, sillä toiminta on kehittynyt oikeaan suuntaan. Tavoitteena on ollut selkeä harrastajamäärien kasvu, ja siinä ollaan onnistuttu tänä vuonna hyvin! Päättäjäispäivä vielä hiukan auki, mutta pian tiedossa.

Nähdään kentällä!

 

 

 

 

Kipe06 etsii uusia valmentajia ja taustahenkilöitä mukaan junioritoimintaan!

 

Junioritoiminnan ollessa kovassa kasvussa seuralla on selkeä tarve uusista toimijoista. Kaudella 2019 juniorijoukkueita on viisi ja niiden lisäksi toimintaa on naperoissa, pesiskoulussa ja pesiskerhossa. Kaudelle 2020 junioreita on F-ikäisistä B-ikäisiin ja jokaisessa joukkueessa tarvitaan käsipareja. Valmentaja, Apuvalmentaja, Joukkueenjohtaja, Rahastonhoitaja, Yleismiesjantunen.. vastuutoimia on kosolti tarjolla. 

Pelaako lapsesi Kipessä tai oletko muuten kiinnostunut pesäpallosta? Oletko kenties nuorena harrastanut pesäpalloa? Kiinnostaako seuratoiminta vaikka sinulla ei olisi mitään kokemusta pesiksestä? Mikäli kipinä herää, olethan rohkeasti yhteydessä hallituksen jäseniin tai laita spostia osoitteeseen kipe2006@hotmail.com Mitään aiempaa kokemusta ei pesäpallosta tarvita, Kipe maksaa valmennustutkinnon ja kouluttaa toimeen.

Seuratoiminta on aidosti palkitsevaa ja mukavaa hommaa, tule mukaan!

Kuvat:Pekka Sallinen

Juholanmäen kenttä on pelikunnossa!

 

Juholanmäen pesäpallokentän uusi hieno projekti alkoi viime kesänä ja kentän pinnan sekä tulostaulun osalta on kenttä nyt valmis. Kunnareita on nähty vähintään yhtä paljon kuin Kinnarissa, eli kentän ympäristö on pelaamiseen ja lajin tarpeisiin nähden suhteellisen hyvin huomioitu. Kolmospuolen aita on vielä kysymysmerkki, sen alta ei tällä hetkellä pallo mahdu pujahtamaan, vaikka näin oli kenttäsuunnitelmassa kaavailtu. Toivottavasti aita saadaan korjattua pikimmiten.

Uutta tulostaulua on odotettu kuin kuuta nousevaa, ja se toimiikin moitteettomasti. Kirjureilla ja tulostaulun pitäjillä on hyvät näkymät kotipesän takaa väliaikaisen kontin 2-kerroksesta. Tähän samaan kohtaan sijoitetaan myös lopullinen kuuluttamo. Kioski toimii saman väliaikaisen rakennelman alakerrassa, ja makkarat paistuvat uudessa grillissä kioskin vieressä.

Kentän puitteet ovat vielä kovin vaiheessa, eli kaikki rakennukset sekä katsomot ovat kentällä väliaikaisia. Elo-syyskuussa alkaa lopullisten rakennusten - kuuluttamo, kioski, varastot, vessat, pukkarit, vaihtopenkit, katsomot - rakentaminen. 

Kinnarin lampeakaan emme joudu kokonaan hyvästelemään, sillä Järvenpään kaupunki on luvannut Kinnarin kentälle juniorikentän kokoisen hiekkatekonurmen, jossa junnupelejä voidaan ensi kesänä pelata. 

Talkootyön määrä on ollut valtava uuden kentän mahdollistamisessa. Kinnarin Pesis 2006 kiittää lämpimästi kaikkia talkoolaisia. Järvenpääläinen pesis kukoistaa ja voi oikein hyvin!

 

 

Kinnarin Pesis mukana Aasian Pesäpallomestaruus turnauksessa

 

Kinnarin Pesis oli toukokuussa esillä Aasian pesäpallomestaruusturnauksessa. Bangladeshissä, Dhakassa 17.-19.5.2019 pelattu turnaus oli menestys. Joukkueita oli mukana järjestäjämaasta Bangladeshistä sekä Intiasta ja Nepalista.

Turnaus pelattiin kolmessa ikäluokassa: U18, U20 ja aikuiset. Myös sekasarjassa pelattiin muutama ottelu. Kipe lahjoitti turnaukseen mailoja, jotka pääasiassa menivät Bangladeshin pesäpalloliitolle ja osin jaettiin Intian ja Nepalin kesken. Muita varusteita lahjoittivat Intian pesäpalloliitto (Intialaisia pesisräpylöitä), Hyvinkään Tahkon Leidit (mailoja) sekä Karhu Pesis (palloja). Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo kertoi pelien tuoksinnassa, että taso oli jälleen noussut aiemmista vuosista. Tunnetila oli turnauksessa korkealla, ja pahimmat turpakäräjät kestivätkin yli 15 minuuttia. Kotijoukkue Bangladesh voitti 7:stä pelatusta sarjasta 5 ja Intia 2.

Kinnarin Pesis 2006 kiittää Superpesistä, Pesäpalloliittoa ja Jussi Pyysaloa siitä että seurana meillä oli mahdollisuus auttaa lajien edistymistä kansainvälisellä tasolla.

Seuralle uusi hallitus kaudelle 2019

Kipe06 uusi hallitus valittiin vuosikokouksen jälkeen järjestäytymiskokouksessa 21.1. Hallitus päätti roolittaa kunkin jäsenen tehtävän yhden vastuukokonaisuuden ympärille, jotta taataan mahdollisimman tehokas organisoituminen 2019 tavoitteiden takaamiseksi. Erityisesti rakentaminen ja markkinointi, yhteistyöprojetit sekä jäsenmäärän kasvattaminen ovat toiminnan keskiössä tänä vuonna. Pelaajapolun varmistaminen ja edustusjoukkueiden tukeminen takaavat jatkumon.

Tomi Passi jatkaa Kinnarin Pesiksen puheenjohtajana. Tomilla on pitkä kokemus erilaisista luottamustoimista, ja hän on ansioitunut hallitusammattilainen. Kipe06 on ollut viime vuodet mukavassa kasvussa, ja Tomin vahva näkemys mahdollistaa seuran pitkäjänteisen kehittämisen vision mukaisesti. 

Seura sai uuden varapuheenjohtajan miesten managerina jo viime kaudella toimineesta Onur Alakkaasta. Onurin osaaminen ja pitkä tausta sekä pelaaja- että manageripuolella antaa hyvän pohjan rohkealle seuran kehittämiselle. Onurin toimeen kuuluu seuran markkinoinnista ja yhteistyökumppanuuksista vastaaminen.

Muita viime kaudelle jatkaneita ovat Jari Hujala, joka ottaa vastaan hallituksen sihteerin vastuutehtävän, sekä jäsenet Elina Valtia ja Mirja Vakkuri. Mirja jatkaa toimessaan seuran taloudenhoitajana. Elinan vastuualueeseen kuuluu tulevalla hallituskaudella juniori-ja aikuisjoukkueiden vastuuhenkilönä toimiminen.

Tomi Nurminen jatkaa hallituksessa, ja ottaa vastaan erityisesti tänä vuonna tärkeään rooliin nousevan rakennus- ja projetivastaavan tehtävän. Tomin kokemus ja näkemys rakennusprojekteista on ensiarvoisen tärkeää, kun samaan aikaan suunnitellaan sekä Juholanmäen rakentamista että Kinnarin koulun pesistä tukevia talviharjoitteluresursseja.  

Hallitus hallinnoi seuran toimintaa ja täyttää sille säännöissä määritellyt tehtävät. Seuran taloudellinen vastuu on hallituksella ja se vastaa seuran kehittämisestä toimintasuunnitelman ja budjetin pohjalta. Seuran vuosikokouksessa on hyväksytty koko seuran toimintasuunnitelman kaudelle 2019, ja hallitus raamittaa työnsä sen pohjalle.

Lisätiedot: Tomi Passi, pj, Puh 0400-830 981

 

Puheenjohtajan tervehdys

Moi, 

Kiitän saamastani luottamuksesta!

Tuleva kausi on Kinnarin Pesikselle poikkeuksellisen suuri ja tärkeä. Legendaarinen Kinnarin pesispyhättö vaihtaa paikkaa Juholenmäelle kaudelle 2019, ja ensimmäinen aikuisten sarjapeli pelataankin Juholanmäellä kesäkuun alussa. Kinnarin kenttää ei tarvitse hyvästellä kokonaan ennekuin juhannuksena, siihen saakka siellä voivat pienemmät juniorit pelata ja aikuisetkin treenata. Tämä on Kipelle suuri mahdollisuus saada pesis näkyvämmälle paikalle. Suunnitelmat ovat jo pitkällä, seuraavat neljä kuukautta ovat työntäyteistä aikaa. 

Ykköstavoitteenamme on tälläkin kaudella saada lajin pariin lisää nuoria mukaan. Vain junioritoimintaa vahvistamalla saadaan pesäpallo pysyvään nousukiitoon. Olen erittäin tyytyväinen, että seuralle on palkattu valmennuksen tueksi urheiluvalmentaja Ari Kenttäaho, saamme häneltä tarvitsemaamme tukea juniorivalmennuksen ohjaukseen, tukemiseen ja inspirointiin. Menestyvä ja yleisön mukaansa tempaava aikuisten kilpajoukkue antaa taas nuorille mahdollisuuden nähdä idoleita läheltä ja tavoitella pesisottelujen hurmosta ison yleisön edessä. 

Lisää kuulumisistamme Pesisliiton Eteläisen Alueen seuraesittelystä:

http://pesisalueet.fi/etela/index.php/2019/01/22/kinnarin-pesis-2006-pitkajanteinen-tyo-tuottaa-tulosta/#more-1092

Kesä lähestyy, tulkaa mukaan iloisten harrastajien joukkoon!

Pidetään pallo liikkeessä niin KiPen treeneissä kuin otteluissammekin.

Tomi Passi, KiPe06 puheenjohtaja

Kinnarin Pesis 2006 ry on perustettu syksyllä 2005. Yhdistyksen kotipaikka on Järvenpään kaupunki ja toimialue Järvenpää lähiympäristöineen. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää pesäpalloharrastusta, kohottaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä herättää heissä urheiluhenkeä ja pysyvää kiinnostusta pesäpalloiluun.

Tarkoitustaan seura toteuttaa tarjoamalla jäsenilleen ja muille järvenpääläisille juniori- ja nuorisotoimintaa, harjoitus- ja valmennus-mahdollisuuksia, kunto- ja kilpailutoimintaa, koulutustoimintaa, ja harjoittamalla tiedotus- ja suhdetoimintaa sekä valistus- ja kasvatustoimintaa.

KiPe06:n toiminta on kovassa myötätuulessa ja juniorimäärät kasvavat kokoajan. Tervetuloa mukaan!

Kinnarin Pesis 2006 ry

c/o Tomi Passi
Vehkatie 62 b
04440 Järvenpää

sähköposti: kipe2006@hotmail.com

Y-tunnus: 2022255-9

Kinnarin Pesis 2006 ry